Övrigt, smycken, broscher mm

Vi får varje dag in en mängd “värdeföremål” med smutstvätten – det är främst broscher och namnskyltar men även fjärrkontroller, klockor och smycken samt mycket annat som kommer in till oss.

Föremål som upphittas och där vi kan spåra ägaren – t.ex. plånböcker mm skickas tillbaka.

Tillvaratagna, “ej spårbara”, värdeföremål överlämnar TvNo till “Hittegodsavdelningen”, Polisen i Norrköping. Som värdeföremål betraktas föremål som är av “allmänt” intresse, t ex smycken, kontanter (större belopp), klockor mm – föremål som man ej kan avgöra om det är personal eller patient som förlorat.
(För efterlysning hos Polisen – ring 114 14, begär Hittegods, Norrköping)

Övriga föremål, sparas på TvNo i tre månader, enl hittegodslagen. När det gäller t ex namnskyltar, broscher, nycklar mm så kastas de därefter. Viss elektronisk utrustning däremot, t ex fjärrkontroller, larm, personsökare, hörapparater mm skickas åter till vården när tre månader gått – för att dom möjligt återanvändas. Glasögon som kommer med tvätten hit, och som ej är efterlysta inom tre månader, lämnas via Syoptik vidare till organisationen “Vision for all” – för att användas i deras hjälp-verksamhet.

Kontanter – mynt och sedlar lägges direkt i de insamlingsbössor för Barncancerfonden som finns utplacerade på Tvätteriet.

Mot bakgrund av GDPR har vi skärpt våra rutiner. Upphittade USB-minnen kommer därför inte längre vara möjliga att återlämna. Dessa förstörs och sparas inte hos oss då dessa kan innehålla känsliga personuppgifter.

Om Du misstänker att Du skickat med något värdeförmål av misstag med smutstvätten går det bra att kontakta oss – helst via mail till info@tvno.se.
Det år även att ringa vår växel, 011-280500.

Kontaktuppgifter

TvNo Textilservice AB
Tenngatan 15 Norrköping
tel 011 – 28 05 00
info@tvno.se